ANTIOKSIDAN (Sistem Imun)


                                                                Set Antioksidan

Mengapa Tidak Selamat Makan Vitamin A?

Pengambilan vitamin A secara langsung (direct) sangat tidak digalakkan oleh pakar pemakanan kerana ia boleh menjadi toksin dalam badan jika berlebihan.  Jadi Shaklee telah mencipta Carotomax untuk mengatasi masalah ini.  Carotomax mengandungi 6 varieti karotena dan dapat membekalkan lebih 13mg (21,500 IU) karotenoid berfaedah daripada lutein, lycopene dan beta carotene.  Ini menjadikan ia suplemen antioksida yang sangat lengkap.


Kombinasi yang lengkap ini diperolehi daripada sumber makanan anti oksidan seperti gambar di bawah.    
                                            Kandungan dalam sebotol Carotomax


Jadi jika anda ingin pastikan makanan antioksida anda lengkap dan cukup, pastikan anda ada Carotomax dalam sajian.  Makan carotomax dan anda sebenarnya telah mempunyai khasiat daripada rasberi, pisang, aprikot, ikan salmon dan limau gedang (grapefruit).  Banyak mana khasiatnya?  

                                Khasiat 1 sajian hidangan Carotomax

Mengapa Perlu Ambil Vitamin C Sebagai Suplemen Tambahan?

   Haiwan boleh menghasilkan vitamin C mereka  sendiri.  Ambil contoh Arnab, ia mampu menghasilkan 18,000mg vitamin C.  Bagaimana dengan manusia? Mampukah manusia menghasilkan vitamin C dalam tubuh badan?  Jawapannya TIDAK.  Badan manusia tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri.

Tambahan lagi sifat vitamin C adalah larut air.  Maknanya ia tidak dapat disimpan dengan lama di dalam badan manusia kerana ia akan hilang sedikit demi sedikit secara berterusan.  Vitamin C tidak bersifat toksik jadi ia tidak merbahaya jika diambil berlebihan (kesannya cuma anda mungkin akan mengalami sedikit cirit birit)


APA Dia Sustained Released Vita C Shaklee?

     Shaklee telah memanfaatkan sains dengan terbaik melalui penghasilan teknologi canggih "pelepasan berperingkat atau berterusan secara SEMULAJADI" pada vitamin C.  Mengapa perkataan semulajadi ditekankan?  Sebabnya ialah terdapat vitamin C sintetik di pasaran yang menggunakan teknologi Time Release iaitu pelepasan berperingkat tetapi TIDAK semulajadi.  Jadi usah terpedaya dengan gimik pemasaran ya!
Setiap tablet vitamin C Shaklee menyamai 7.5 hidangan buah termasuk kulitnya sekali iaitu sebanyak 500mg.  Setiap satu jam, kuasa sains Sustained Released akan melepaskan sebanyak 100mg vitamin C bersamaan 1.5 hidangan buah ke dalam badan manusia.
Maknanya, satu biji vitamin C Shaklee yang anda makan akan sentiasa berada di dalam badan anda selama 5 jam.  Hebatkan kajian sains di Shaklee.

Tambahan kepada kandungan 500mg vitamin C, Sustained Released Vita C Shaklee juga mengandungi sebanyak 120mg Bioflavonoids Complex daripada lemon, oren dan limau gedang (grapefruit).  Apa tugas bioflavonoid?  Ia mampu untuk tingkatkan keberkesanan vitamin C dalam badan kita, di samping mampu melegakan inflamasi, dan menentang infeksi bakteria serta radikal bebas.

Tablet Sustained Released Vita C Shaklee warnanya putih dan bukan berwarna oren atau jingga atau ungu.  Tablet Vita C Shaklee juga mengandungi Rose Hip untuk memperbaiki parut dan luka akibat kesan jerawat.

Risau tahap asiditi?

Tablet Vita C Shaklee diperbuat daripada Jagung.

Fungsi Utama Vitamin C Shaklee


Makan Vitamin E Untuk Awet Muda

     Vitamin E Shaklee dikenali sebagai Vita-E Complex.  Mengapa perkataan complex?  Ini kerana vitamin E Shaklee berbeza dengan vitamin E biasa yang anda boleh dapati di kedai.  VIta-E Complex adalah vitamin E paling LENGKAP di pasaran.  Diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum.  Sumber ini sangat kaya dengan khasiat vitamin E dan saintis Shaklee berjaya mengekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabungkan dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta).  Ini baru vitamin E semulajadi.  Vita-E Complex juga mengandungi 10mg selenium semulajadi. Apa fungsi selenium ini?
  • bantu tubuh menyerap vitamin E
  • memelihara membran sel-sel
  • memelihara sel darah merah
  • memelihara tisu tisu otot
  • penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium
  • mengukuhkan anti oksidan 
  • melindungi retina 

                                     -Khasiat 1 sajian hidangan vita-e complex-


     TENTU ramai pernah dengar, antioksidan membantu kita jadi sihat dan cantik.  Bagaimana? 
Berdasarkan fungsinya, antioksidan bertindak sebagai pertahanan pertama badan untuk memantau radikal bebas tidak menggangu/merosakkan sel badan yang sihat.  Biasanya, antioksidan diperolehi daripada vitamin A, C dan E selain polyphenols berasaskan tumbuh-tumbuhan (daripada sayuran dan buah-buahan berwarna) dan selenium.  Antioksidan boleh meneutralkan molekul merbahaya pada sel dalam badan. Molekul merbahaya inilah yang kita kenali sebagai radikal bebas.

Badan manusia terdedah kepada radikal bebas daripada dua sumber utama iaitu daripada dalaman dan luaran.  Radikal bebas boleh terbentuk sebagai hasil (by-product) daripada reaksi sel badan kita. Ia juga boleh terbentuk daripada terdedahnya kita kepada faktor persekitaran seperti asap rokok, pencemaran udara dan sinaran UV atau radiasi.  Sedikit radikal bebas yang terhasil, boleh berganda menghasilkan lebih banyak radikal bebas lagi.

Akibatnya, sistem imun menjadi lemah dan mudah mendapat penyakit berkaitan seperti kanser.  Sel- sel badan juga menjadi lebih cepat tua sebelum usia.   

Jadi tambahkan antioksidan dalam diet seharian supaya sistem badan anda mampu untuk neutralkan radikal bebas.  Antioksidan juga mampu menghalang pembentukan rantaian radikal bebas (rantaian maknanya radikal bebas berganda menghasilkan lebih banyak radikal bebas lagi) dan sudah tentu ia berfungsi meningkatkan sistem imun.  Sistem imun yang kuat, mampu memperlahankan kemusnahan sel akibat pengoksidaan.  Anda bukan sahaja boleh melawan dan menghindari penyakit merbahaya malah badan yang penuh dengan sel yang sihat menjamin anda awet muda daripada usia sebenar!   Antioksidan Terbaik Dunia

Nutriferon Penemuan Terhebat Dalam Bidang Imunologi Hanya Dijual Oleh Shaklee


Kajian selama 40 tahun telah membangunkan satu satunya Interferon semulajadi di dunia dan di Shaklee kami memangilnya Nutriferon.  Dr Yasuhiko Kojima dari Jepun telah berjaya meletakkan 4 sumber tumbuhan (biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago asiatica) yang mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh manusia.  Dr Kojima ialah salah seorang saintis yang berkhidmat dengan Shaklee Corporation ya!  Nutriferon Shaklee telah dipatenkan dan tidak boleh ditiru oleh mana mana syarikat lain.


Dalam bidang perubatan, suntikan interferon digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, penyakit anjing gila dan berkesan melindungi daripada jangkitan influenza dan lain lain penyakit berkaitan sistem imun yang lemah. 
Kandungan Nutriferon adalah seratus peratus daripada tumbuh-tumbuhan.

-Manfaat Utama Nutriferon Untuk Kuatkan Sistem Imun-
Jika anda bersedia untuk mendapat manfaat khasiat yang ditunjukkan di atas - ambil langkah ini.

 Lakukan pembelian secara online di website Shaklee.

Pembelian secara online ialah untuk semua ahli berdaftar Shaklee.  Gunakan no keahlian untuk log masuk ke website dan lakukan sendiri pembelian.   
RM35

ATAU 
 Hubungi kami!

Kami sedia membantu anda:
Mendapatkan suplemen terbaik dengan harga terbaik
Menjana pendapatan tambahan dan pendapatan lumayan dari rumah

Klik Imej Whatsapp di sebelah

Popular Posts

HUBUNGI KAMI

NO Telefon :0197759956 Jessnor Hafiz
0127728856 Azlina
FACEBOOK : Jessnor Hafiz
email : iwcafamily@gmail.com
iG: cantiquedotcom

Pertanyaan Anda