Perjalanan Shaklee Kami

Kami Percaya pada Anda


Kami percaya ia adalah hak semula jadi setiap insan untuk menjadi kaya dan berjaya, tanpa mengira latarbelakang pendidikan, kelas, etnik, jantina, atau lokasi. Kami percaya ia adalah hak semula jadi setiap insan untuk hidup sepenuhnya semasa masih ada hayat  .

Shaklee boleh membantu anda, tidak kira di mana anda tinggal, di mana anda lakukan atau tidak pernah masuk sekolah, latihan apa yang anda lakukan atau tidak mempunyai latihan, apa yang ada pada resume anda, atau walaupun anda tidak mempunyainya, dan sama ada anda mempunyai sifar pengalaman kerja atau bernilai 40 tahun.

Sama ada anda telah sentiasa membayangkan diri anda sebagai seorang usahawan atau tidak pernah membayangkan diri anda melakukan apa-apa selain daripada bekerja 9-5, 

jika anda pernah mempunyai firasat bahawa mesti ada sesuatu yang lebih baik, Shaklee boleh membantu anda

Shaklee telah menjadi kerjaya yang berjaya untuk beribu-ribu orang. Sebelum datang ke Shaklee, sesetengah daripada kita adalah profesor kolej, jururawat, CEO syarikat-syarikat, dan usahawan, dan kita semua datang ke kesimpulan yang sama tentang Shaklee sebagai perniagaan yang berjaya membuat perbezaan yang menakjubkan di dunia.

"Daripada gaji tetap dalam kerjaya yang membina impian pendapatan orang lain, perniagaan Shaklee anda adalah Usaha anda sendiri dan ia tidak mempunyai had pendapatan. 
Apa yang anda masukkan USAHA ke dalamnya adalah apa yang anda akan dapat HASILNYA"

Apa yang diperlukan untuk BERMULA?

Hanya TIGA langkah yang pasti untuk membina ganjaran hidup yang hebat:

  1. Gunakan produk Shaklee untuk membuat diri anda sihat. Cukup mudahkan
  2. Berkongsi produk dengan orang lain.
  3. Mentor orang lain untuk melakukan apa yang anda lakukan.

Pengalaman Kami di Dalam Shaklee


Ramai yang bertanya bagaimana saya boleh masuk dalam bussiness shaklee dan berjaya melakukannya sehingga hampir 10 tahun.

Sebagai professional engineer sebuah manufacturing company saya rasa itu adalah profession yang saya idamkan kerana itupun saya belajar tetapi kehidupan sebagai engineer tidak selalu indah. Bila saya sudah ada anak saya mula terasa kekosongan kerana hampir setiap weekend saya kena paksa kerja.. Dan kalau cuti pun saya paksa sendiri cuti .MC...:) . Dan bila ini berlaku saya tidak sempat melihat anak saya membesar tahu2 je dah pandai jalan... and make me sad. Sebab saya kehilangan detik2 indah bila kita ada anak. Ini membuat saya terfikir adakah saya mampu utk kehilangan lagi detik2 indah selama anak saya membesar?? . Disebabkan ini saya mula mencari sesuatu utk saya lakukan agar saya ada masa bersama anak2 . Bila kita mencari pelbagai benda datang dlm kehidupan ada offer kerja baru gaji agak lumayan juga.. ada yang ajak buat bisness konsultan engineering. dan banyak lagi offer2 yang menarik.. tetapi semuanya bila ditimbangkan saya tetap tiada masa dengan anak2 

Memanglah kalau kita selalu minta dan Nak sangat Allah pasti kurniakan..itulah yang terjadi kepada saya berjumpa dengan kawan lama semasa belajar di Universiti setelah lebih dari 5 tahun tidak berjumpa pada bulan March 2003 di Pasar Malam kawasan tempat saya menyewa....
Beliau bercerita tentang ada kawan saya yang lakukan bisnes dan berjaya meraih 5 figure income, saya ingat lagi saya tanya apa bisnes yang dia lakukan jual orang ke?... ( singkatnya permikiran ini ) , dan dia kata kalau nak tahu jumpa malam nanti jam 10. 
jadi saya pun tunggu dan menunggu sehingga mereka datang...
Lepas tu mereka pun bercerita ttg bisnes shaklee dan peluang2 yang ada didalamnya. dan mereka mencadangkan produk utk saya ambil..utk keadaan kesihatan saya ketika itu...
hmmm keadaan kesihatan saya.. tak pernah terfikir sehingga malam tu..
BERAT 120 KG
Hisap rokok lagi. 
gout pun ada..
ini lah saya sebelum shakleeBila bertemu dgn Shaklee saya tidak tahu pun ia direct selling atau network marketing Atau MLM tetapi disebabkan perasaan ingin tahu saya dan bukan kerana duit saya mula explore shaklee dgn membaca Shaklee Story, Shaklee Discover the difference, mendengar dan membaca buku robert kiyosaki rich dad poor dad dan 4 quadrant.
selepas hadir ke meeting yang pertama bulan March itu .. saya Terus menjadi Assistant supervisor dan seterusnya SUPERVISOR bulan April dgn membeli stok utk berniaga.

Mula2 ianya penuh cabaran utk bermula sbb saya tidak reti nak jual, tiada latar belakang bisnes, nak cerita pun tak reti, nak belajar fungsi vitamin lagi... Perasaan gemuruh dan takut jumpa orang lagi..dengan badan gemuk lagi siapa yang nak percaya!! Kalau ikutkan hati mmg tak nak buat lagi itu belum masuk kena marah dan caci serta perli lagi..

Tetapi bila menatap muka anak saya setiap kali balik ia membuatkan saya terfikir akan residual income. Jadi saya mula bercerita ttg peluang bisnes shaklee bukan semata2 produk ,

Dan Alhamdulilah dgn berkat doa keluarga dan isteri tersayang setelah mengharungi pelbagai rintangan dan cabaran saya melaluinya dan berjaya mencapai residual income yang saya kehendaki . Saya beli rumah yang kalau saya engineer mmg tak mampu nak beli. Kereta dan melancong semua hasil residual income Shaklee. Dan sehingga kini residual income yang digenerate oleh shaklee tidak putus. Dn yang paling penting saya ada masa dgn anak saya dan melihat semua saat2 indah anak saya.

Jika anda ingin lakukan saya akan tunjukkan jalan yang mudah utk berusaha. 

Pilihan ada ditangan anda!
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan sesebuah kaum itu selagi mana mereka tidak mengubah keadaan mereka sendiri." Alquran 13 : 11Penganugerahan Master Coordinator di PUTERI Pan Pacific Johor Bharu yang dihadiri oleh seramai 1000 orang . Ini adalah penganugerahan tertinggi dalam shaklee , bersama dengan keluarga, ibu mertua, ipar duai dan ibu dan bapa saya. Meriah dengan tarian zapin kanak2 silat pengantin dan diarak dengan paluan kompang. :) masa kahwin pun tak di arak macam ni.. Orang lain raja sehari kami buat kali kedua... ;)
Besar tak kek yang disediakan oleh shaklee ? Tempah khas tu pilihan kami perasanya..  
Penganugerahan demi penganugerahan, yang ini adalah dari pada kumpulan kami yang hebat semasa Advance Leadeship Seminar 


PENGANUGERAHAN LAGI SEMASA MONTHLY LEADERSHIP SEMINAR..1MALAYSIA KAN? Bila anda capai pangkat tertentu anda akan di anugerahkan tidak mengira bangsa dan agama


Advance Leadeship Seminar untuk group kami pencapai RANK SUPERVISOR dan ke atas 
Mencapai Jualan  melebihi 3000 uv setiap bulanSeminar KEPIMPINAN bulanan di KL 

Popular Posts

HUBUNGI KAMI

NO Telefon :0197759956 Jessnor Hafiz
0127728856 Azlina
FACEBOOK : Jessnor Hafiz
email : iwcafamily@gmail.com
iG: cantiquedotcom

Pertanyaan Anda