Potensi Network Marketing


     Network Marketing atau Pemasaran Berangkai atau MLM adalah satu sistem pemasaran yang sangat unik dan mempunyai potensi yang sangat besar.

KUASA rangkaian (power of network) terhasil apabila berlaku pergerakan "idea dan mesej" dari mulut ke mulut yang berkembang melebar dan seterusnya menjadi mendalam.  Apakah maknanya pergerakan ini?  Cuba anda bayangkan "idea dan mesej" bermula daripada ANDA (sumber), disebarkan kepada SEORANG rakan anda, yang kemudiannya sebarkannya lagi kepada rakanNYA pula, yang kemudiannya sebarkan kepada rakanNYA lagi, dan bergerak lagi kepada rakanNYA lagi dan terus bergerak begitu sehingga mendapat kesan pergerakan "idea dan mesej" tersebar mendalam 10 hingga 20 aras ke dalam.

ANDA tidak berhenti dengan seorang rakan tetapi terus sebarkan kepada rakan yang kedua, rakan yang ketiga, rakan yang keempat dan seterusnya.  Untuk setiap rakan ini sebaran "idea dan mesej" terus bergerak mendalam tanpa henti.  Ianya akan terus bergerak bila disokong dengan satu sistem yang tepat.
Dapatkah anda bayangkan betapa besarnya kumpulan yang anda bakal bina dan kembangkan?

Direct Selling semata mata (menjadi seorang penjual yang hebat) tidak akan dapat mengaut kehebatan dan keuntungan satu perniagaan yang besar.

Sekarang anda sudah tahu tentang kuasa rangkaian, maka langkah seterusnya ialah memilih jenis perniagaan yang memberikan pulangan berlipat ganda.


Bila kita nak mulakan perniagaan, pilih perniagaan yang sedang berkembang bukan yang sedang menguncup.  Mengapa nak pilih yang sedang berkembang?  Jawapannya mudah iaitu supaya perniagaan yang kita usahakan dapat KEKAL lama dan bertahan di masa hadapan.  Anda mahu perniagaan untuk diri anda sahaja atau anda mahu bina perniagaan yang boleh memberikan kekayaan kepada anda dan anak cucu cicit anda?  Yang mana satu anda pilih?

Perniagaan Shaklee dibina merangkumi LIMA komponen industri besar dunia sekarang (rajah 5 bulatan di atas) dan akan datang iaitu
  1. Perniagaan Dari Rumah
  2. Semulajadi
  3. Kesihatan dan Kesejahteraan
  4. Anti Penuaan
  5. Kecantikan
Mengikut kajian, industri yang berkembang dalam dunia sekarang bertumpu kepada lima komponen besar ini.  Lihat sahaja industri Kesihatan dan Kesejahteraan, berapa banyak perniagaan telah di bina - dengan pertambahan hospital, pertambahan premis rawatan alternatif, trend ke gymnasium, trend pemakanan sihat dan banyak lagi sudah ada di negara kita.  Tak perlu nak lihat ke negara maju lagi.

Jadi, jika mana mana satu daripada komponen di atas sudah mampu mendatangkan kekayaan, bagaimana jika perniagaan yang anda akan usahakan ADA kelima-lima komponen tersebut?  Boleh anda bayangkan kukuhnya dan betapa besarnya pulangan daripada perniagaan anda nanti?  Anda pasti boleh nampak sekarang betapa besarnya potensi perniagaan Shaklee apabila diusahakan dengan betul dan istiqamah.Nak tahu lebih lanjut?  Master Azlina

Whatsapp : 012.7728856


Master Jessnor Hafiz

Whatsapp : 019.7759956
Popular Posts

HUBUNGI KAMI

NO Telefon :0197759956 Jessnor Hafiz
0127728856 Azlina
FACEBOOK : Jessnor Hafiz
email : iwcafamily@gmail.com
iG: cantiquedotcom

Pertanyaan Anda